Havuz Yapımı Bahçe Villa Site Yazlık Yüzme Havuzu Yapım Maliyeti
Havuz Yapımı ve Yüzme Havuz Yapım Maliyeti konularında detaylı bilgiyi bu sayfada bulabilirsiniz. Villa, Yazlık, Site ve daha bir çok alan için Süs, Dekoratif, Prefabrik, Kapalı Yüzme havuz seçenekleri için bilmeniz gereken tüm detaylar yer almakta.
Teknik ve spesifik bir iş olan yüzme havuzu yapımı, bu alanda uzman, profesyonel ekibe sahip tam anlamıyla donanımlı bir şirket tarafından yapılmalıdır. Nk Peyzaj ve & Nk İnşaat firmalarımız uzun yıllardır sektörünün en güvenilir isimleri arasında yer almaktadır. Villa havuzu ve site içi olimpik havuz yaptırmak isteyen müşterilerimizin taleplerini karşılamaktan memnuniyet duyuyoruz.
Şimdi, sizlere havuz yapımı konusunda bilinmesi gerekenler ile ilgili detaylı bilgiler vereceğiz ve havuz yapım maliyeti ile ilgili soru işaretlerinizi gidermeye çalışacağız. Daha detaylı bilgi almak ve yetkililerimizle görüşmek için iletişim hatlarımız üzerinden bizlere dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.
Beylikdüzü, Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Bahçeşehir Yüzme Havuzu Yapımı için 7/24 firmamızı arayınız.
Bahçe Havuzu Yapımı Nasıldır? Maliyeti Nedir?
Bahçe Havuzu Yapımı sürecinde ilk olarak ciddi hassasiyet göstermeniz gereken şey havuzun havuz inşaatı konusunda deneyimli bir ekip tarafından inşa edildiğinden emin olmaktır. Kaliteli malzemeler ve uygun teknikleri kullanan ekibimizin sizleri bu konuda memnun edeceğinden hiç şüpheniz olmasın.
Havuz yapımı nasıl olur?
Havuz Yapımını sadeleştirilmiş bir özet ile anlatmak gerekirse; Havuz yapımında ilk aşama, iskeleti oluşturmaktır. Sonrasında iskelet iç cephelerinin izolasyon işlemleri tamamlanır. Tesisat ve mekanik sistem aşamaları da bitirildikten sonra havuz tercih edilen malzeme ile kaplanır. Bu aşamaların ardından havuz müşteriye teslim edilmeye hazır hale gelir.
Nk Peyzaj İnşaat Firması Havuz Yapım Seçenekleri
- Süs Havuzu Yapımı
- Dekoratif Süs Havuzu Yapımı
- Prefabrik Havuz Yapımı
- Yüzme Havuzu Yapımı
- Kapalı Yüzme Havuzu Yapımı
Betonarme Yüzme Havuz Yapımı Fiyat Maliyeti Tespiti
Betonarme yüzme havuz yapımı, projelendirme aşamaları ve fiyat maliyetinin belirlenmesi için ilk olarak Yapıma başlamadan önce arazinin yapılacak işlemlere uygun olup olmadığına karar vermek için birtakım testler uygulanır. Alınan olumlu sonuç sonrasında yapım süreci başlar. Belirlenen alanda kazı çalışmaları yapılır ve kararlaştırılan havuz modeline uygun olacak şekilde tesisat döşemeleri başlar. Havuzun beton içi uygulamaları sürerken yan perde beton işleri de tamamlanır. Bu sürece havuzun aydınlatmasında kullanılacak elektrik tesisatı da dahildir.
Betonarme yüzme havuz fiyatları konusunda Nk Peyzaj olarak en uygun fiyatları belirleme konusunda garanti vermektedir. Doğru malzeme kullanımı, projelendirmedeki detaylarla en uygun maliyetle havuzunuzu teslim ediyoruz.
Bu noktada havuzunuz yavaş yavaş şeklini almaya başlar. Sıva ve şap işlemleri de tamamlandıktan sonra tam bir havuz görünümü oluşur. Sonrasında havuz izolasyon, kaplama ve havuz içi aksesuar montajı tamamlanır. Son olarak makine dairesi ve elektrik tesisatı döşenir. Bu işlemlerin ardından denemeler yapılır, havuz test edilir. İlgili sürecin sonunda betonarme havuz hazır olur ve içi suyla doldurulup kullanıma başlanabilir.
Ek olarak, havuzun yapımında iklim koşulları dikkate alınmalı ve inşa edilen havuzda buna uygun ürünler kullanılmalıdır. Yüzme havuzunuzun güneş ışığına dönük olması kullanım süresini artıracaktır. Havuzunuzu güney veya batı cephelerine bakacak şekilde planlamanız yararlanma mevsimini uzatır. Filtre ve pompa seçimleri de havuz kullanım sıklığına göre yapılmalıdır.
Panel Yüzme Havuz Yapımı Fiyatları
Panel Yüzme havuz, günümüz itibariyle havuz sahibi olmanın en uygun fiyatlı yollarından biridir. Yan panellerinde çelik paneller kullanıldığı için bu şekilde tanımlanır. İster üstten taşmalı ister skimmer sistemi tercih edilebilir. Panel havuz, oval veya dikdörtgen formlarda her ölçü ve tipte yapılabilir.
Panel havuz inşasında ilk adım zemin betonun atılmasıdır. Sonrasında çelik panellerin kurulumu 3-4 gün içerisinde tamamlanır, akabinde liner kaplama uygulanır. Liner, su sızıntılarına engel olan ve aynı zamanda anti-bakteriyel bir malzemedir. Panel havuzlarda yalnızca liner kaplama uygulaması yapılmaktadır.
Panel havuzlarda da tıpkı betonarme havuzlarda olduğu gibi, merdivenler, aydınlatma ekipmanları, dezenfeksiyon sistemi, kum filtrasyon sistemi, su ısıtıcısı, şelale ve kaydırak gibi aksesuarlar kullanılabilir. Makine dairesi için yeterli alanınız yoksa zemine gömme makine dairesi sistemlerinden de yararlanabilirsiniz.
İdeal Yüzme havuzu ölçüleri nedir?
Yüzme havuzu ölçüleri, müşterinin istek ve ihtiyacını karşılayacak boyutlara sahip olmalıdır. Havuzun kurulacağı alan geniş ise havuzu büyütmek yerine etrafta kalan alana duş, soyunma kabini, sauna ve oturma alanı gibi deneyiminizi iyileştirecek etmenleri dahil etmek daha mantıklı olabilir.
TSE’ye göre havuz genişliği hesabı şu şekilde yapılır;
Kullanacak kişi sayısı x 4,5 m2
Olimpik yüzme havuzu ölçüsü 25 metre en, 50 metre boy ve en az 1,5 metre derinlik olarak belirlenmiştir. Yarı olimpik yüzme havuzları ise 12,5 metre en, 25 metre boy ve en az 1,5 metre derinliğe sahip olmalıdır. Villa havuzları ise genellikle 4×8 metre ve 5×10 metre arasında tercih edilir, derinliği ise en az 1,3 metre olmalıdır. Havuzunuzun atlama yapmak için uygun olmasını istiyorsanız derinlik en az 3,40 metreye kadar çıkmalıdır.
- Villa Yüzme Havuzu Ölçüleri ; 4×8 metre ölçüler yeterlidir.
- Müstekil Ev Havuz Ölçüleri ; 5×10 metre ölçüler standarttır.
- Standart Havuz Ölçüleri ; 5×12 metre en idealdir.
- Küçük Havuz Ölçüleri ; 3×5 metre
- Bahçe Havuz Ölçüleri ; 4×8 metre
- Yüzme Havuzu Ölçüleri ; 25×50 metre
- Site Havuzu Ölçüleri ; 10×30 metre
- Standart Havuz Derinliği ; 1,3 metre
Bu ölçüler genel olarak standart rakamlara yakın olan rakamlardır. Müşterinin taleplerine göre bu rakamların hepsi değişmektedir. Ancak bazı standart alt değerler mutlaka havuzda yer almalıdır.
Havuz yapımı ne kadar sürer?
Havuz yapımı sürecinin ilk adımı havuz zemininin kazılmasıdır. Havuz tesisatının oluşturulması için bu işlem gereklidir. Kazı işlemleri genellikle 1 veya 2 gün sürer. İlgili zeminin şartlarına göre bu sürede değişiklikler olabilir.
Sonraki aşamada gövdenin döşenmesi, elektrik ve sıhhi tesisatın yerleştirilmesi yer alır. Villa havuzu, olimpik havuz fark etmeksiniz bu aşamada yüksek güvenlik önlemleri alınmalıdır. Havuzda yer alacak olan efektler, aydınlatmalar, dalga oluşturma mekanizmaları, havuzun şekli gibi etmenler sürecin uzunluğunda belirleyici olur. Bu aşama genellikle 2 hafta içerisinde tamamlanır ancak havuz tasarımı karmaşıklaştıkça süre ve maliyet artmaktadır.
Havuz tabanının bitirilmesinden sonra aydınlatma ve havuz peyzajı tamamlanır, ardından sistemin tüm kontrolleri gerçekleştirilir. Bu işlemlerin tamamlanması da müşterinin taleplerine göre değişiklik göstermekle birlikte ortalama 1-2 hafta içerisinde sonuçlanır.
Havuz yapımında hangi malzemeler kullanılır?
Havuz inşaatında kullanılan malzemeler arazi yapısına, havuz şekline ve istenen özelliklere göre değişiklik gösterir ancak standart bir havuzda kullanılan malzemeler şu şekildedir:
• Pompalar
• Plastik veya polyester havuz kum filtreleri
• PVC borular
• Elektrikli havuz dezenfeksiyon sistemleri
• Havuz merdivenleri
• Havuz suyu test cihazları
• Dip süzgeçleri, vakum nozulları gibi havuz içi ekipmanları
• Taşma ızgaraları
• Elektrik kontrol panosu
• Kepçeler, fırçalar, teleskopik saplar gibi havuz temizlik malzemeleri
• Havuz dezenfeksiyon kimyasalları
Havuz malzemelerini seçmenin ilk adımı havuzun panel mi betonarme mi olacağına karar vermektir. Bu aşamadan sonra standartlara uygun malzeme seçimini ekibimizin yardımı ile tamamlayabilirsiniz.
Üstten taşmalı ve skimmer sistemi farkları nelerdir?
Üstten taşmalı sistemlerde besi yerlerinden çıkan su, havuzun etrafında bulunan ızgaraların içinden taşarak denge depolarına iletilir. Denge deposunda filtremele ve dezenfeksiyon sistemleriyle temizlenen su pompa aracılığı ile havuzun zemin besi yerlerine iletilir ve tekrar havuza dahil olur.
Skimmer sistemli havuzlarda ise havuzun etrafında taşma ızgaraları veya denge havuzu bulunmaz. Bu sistem daha çok sık kullanılmayan havuzlarda tercih edilir. Bakım, onarım ve kullanımı da kolaydır.
Havuz duvarına monte edilen bu sistem, su seviyesini koruyacak şekilde çalışır. Skimmer sistemi, havuz suyunu filtrelere iletir, burada su temizlenerek tekrar havuza gönderilir. Emilen su doğrudan emiş kanalına gittiğinden ekstra bir denge tartına ihtiyaç duyulmaz. Skimmer sistemi kurulurken rüzgarın yönüne, havuzun yapı ve büyüklüğüne dikkat edilmelidir. Uzmanlarımız bu konuda doğru tercihleri yapmanız için sizlere destek olacaklardır.
Havuz yaptırmak için ruhsat almak gerekiyor mu?
Havuz yaptırmak için ruhsat alma konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yönetmelik dahilinde havuzlar ile ilgili bazı standartlar belirlemiştir. Yönetmeliğe göre derinliği 1 metreyi geçmeyen havuzlar için izin alma gerekliliği yoktur. Bu havuzlar imar planlarına dahil olduğu için süs havuzu niteliği taşırlar. Fakat havuzun dört tarafı kapalı ise derinlik sınırı olmadan izin almak gerekmektedir. Kısaca villa havuzları, site içi havuzlar gibi havuzlar için yetkili kurumlardan izin alınması gerekmektedir.
Havuz yaptırma ruhsatını merkez ve ilçe belediyelerinden alabilirsiniz. Bu uygulamanın temel amacı havuzların imar planlarına dahil edilmesini sağlamaktır. Gerekli görülürse imar planınızda değişiklikler yapılması istenir ve ruhsatınız teslim edilir. Dikkat etmeniz gereken asıl konu ise havuz yapımında belediyenin uygun gördüğü planların dışına çıkmamaktır. Aksi halde tespiti durumunda cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Nk Peyzaj İnşaat olarak gerekli prosedürlere uygun planlamaları yaparak bu gibi konularda sıkıntı yaşamanızın önüne geçeceğiz.
Havuz yapım maliyetleri Nedir? Fiyatları Nasıl Hesaplanır?
Havuz yaptırmak maliyetleri; Havuz yaptırmak veya satın almak maddi yönüyle ciddi bir karardır. İlk önceliğiniz bütçenizi belirlemek ve bu çerçevede hareket etmek olmalıdır. Nk Peyzaj & Nk İnşaat olarak bütçeniz doğrultusunda sizlere en güzel hizmeti vermek için hazırız.
Villa bahçesine havuz yaptırmak ne kadar tutar?
Villa bahçesi havuz yaptırmak fiyatları günümüz ekonomisinde her alanda olduğu gibi havuz maliyetleri de değişkenlik göstermektedir. En doğru ve güncel fiyatları öğrenmek için iletişim kanallarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz. Ek olarak yüzme havuzlarının inşa ve kullanım giderleri hakkında sizlere bazı önemli bilgiler vermek istiyoruz.
Havuz yapımında maliyete etki eden unsurlar
Havuzların maliyetinde fiyatlandırmaya etki eden birçok unsur bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:
• Havuz dizaynı
• Havuz için tercih edilen beton
• Temizleme filtreleri
• Havuzun inşa edileceği çevrenin iklimsel özellikleri
• Havuzun boyutları
• Farklı fayans ve vinil gibi malzemeler
• Aydınlatma sistemleri
• Müşteri tarafından talep edilen ekstra özellik ve tasarım detayları
Nk Peyzaj inşaat olarak İstanbul‘da tüm ilçe ve semtlerde yüzme havuzu ve diğer her türlü havuz yapımı için fiyat ve ücretsiz keşif talebinde buluna bilirsiniz. Özellikle Beylikdüzü, Çatalca, Büyükçekmece, Silivri, Bahçeşehir, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, çorlu il ve ilçelerinde bir çok referansımız vardır. Google Üzerinden Nk Peyzaj Havuz Yapımı alanında sosyal medya ve google benim işletmem yorum bölümlerinden firmamız hakkında detaylı dış kaynak bilgileri edine bilirsiniz. Detaylı bilgi araması için buraya tıklayınız.
Havuz Yapımı konusunda bakım ve onarım hizmeti aldık nk peyzaj firmasından. Firma işinin ehli olduğunu net olarak gösterdi. Havuz ışıklandırma sistemi, havuz hidrofor bakımı ve daha bir çok sorunu çözerek 2 gün içerisinde %100 sorunsuz havuzumu teslim ettiler. Silivri ve Çatalca ilçeleri için aynı gün hizmet veriyorlar.